Ardennen

De Ardennen zijn een afwisseling van wilde landschappen met bossen en pittoreske dorpen, sprekende getuigen van een deel van de Franse historie. Hier is Moeder Natuur koningin gebleven. Vanuit Pont-à-Bar kan u op de Maas varen of zuidelijk dan nog van een glas Champagne genieten.

Vertrekhaven: Pont-à-Bar

Kaart van Ardennes

Toeristische attracties

• Sedan, verreweg het grootste versterkte kasteel van Europa en haar opmerkelijke Historium
• Gothische abdij en het viltmuseum van Mouzon
• Het museum van het Stenay bier
• Verdun, vredeshoofdstad van de wereld
• Reims, de kathedraal, de basiliek St.Remy, de Champagnehuizen
• De gastronomie: suikertaart, witte bloedworst van Rethel, salade met spek
• Charleville-Mézières ; het Rimbaudmuseum, het Ardennenmuseum
• De «Dames van de Maas», grootse en legendarische plaats

Prachtige landschappen met bossen en meren maar ook monumenten zoals molens en kastelen verwachten uw bezoek. Gebruik de bootlift in Arzviller Lutzelbourg, met zijn tunnel en tilt uniek in Europa: de liftbak vervoert boten en schuiten op een hellingshoek van 41% en over een lengte van 128 meter.

Beschikbare boten:
CLASSIC
13 Nicols 1170 8/10 pers
22 Nicols 1000 6/8 pers
BUDGET
54 Eau Claire 1130 6/9 pers
70 Eau Claire 930 4/6 pers

Wat is het vaarbewijs? Voor klanten die geen vaarbewijs hebben, zal een tijdelijke kaart worden afgegeven voor de duur van het verblijf, na het volgen van vaarinstructies. Wat betreft het omgaan met de boot, maak je geen zorgen, het is heel eenvoudig en elk team op de basis zal de tijd nemen om u te laten zien hoe de verschillende apparaten werken en u kennis laten maken met stuurbewegingen en aan- en afmeren. De kaart geeft geen toegang tot de grote waterwegen: Rijn, Rhône, Seine, Loire, enz. Het is strikt verboden om deze waterwegen te gebruiken. Het niet nakomen hiervan leidt tot het onmiddellijke ontscheping van de klant zonder terugbetaling. Daarnaast zal de repatriëring van de boot zijn voor rekening van de klant.